V spletni lekarni pri Kranjskem orlu vas pozdravlja naša ekipa

NOW Ubiquinol - Koencim Q10 50 mg + GRATIS Omega 3, 30 kapsul

paket

NOW0100

Akcijski paket Ubiquinol, 50 mg z Omega-3, 30 kapsul GRATIS.

Preberi več ...
Oblika kapsula
Mesto uporabe za uživanje
Ključna sestavina koencim Q10 , omega-3
Namen preventiva
  • 36,00
  • Redna cena
  • 40,00
  • , Vaš prihranek
  • -10,00%
Opis izdelka

Ubikinol je aktivna oblika koencima Q10 (CoQ10). CoQ10 je vitaminom podobna spojina, ki se sintetizira povsem naravno v vsakem zdravem telesu, ubikinolna oblika pa nastane v pretvorbi, ki poteka v procesu nastajanja celične energije. Ključno vlogo ima torej v celičnih energijskih procesih in največje koncentracije najdemo v srcu, jetrih in ledvicah.

Zakaj postane v starosti pomemben dodaten vnos ubikinola v obliki prehranskega dopolnila?

Telo zdravega 20-letnika proizvede toliko CoQ10, kot ga potrebuje, ter ga učinkovito pretvori v ubikinol. Poudarimo še, da je prav reducirana, ubikinolna oblika CoQ10 tista, ki prevladuje v plazmi in tkivih zdravih ljudi. Staranje in bolezni pa zmanjšajo sposobnost organizma, da proizvaja in presnavlja CoQ10.
Nekateri razlogi so na primer povečane metabolične zahteve organizma, bolezni, nezadosten vnos s hrano, oksidativni stres ali kombinacija naštetih dejavnikov. Po nekaterih podatkih postane to zmanjšanje očitno po 40. letu starosti, včasih pa se lahko začne že po 20. letu. Zato je dodaten vnos CoQ10 in/ali ubikinola izjemnega pomena.

Zakaj Ubikinol Kaneka QH™?

Ubikinol (Kaneka QH™) ima še boljše učinke od klasičnega CoQ10, saj ima večjo biološko uporabnost in pri bolnikih poveča krvne koncentracije v večji meri.

V raziskavi na starejših posameznikih, v katerih so primerjali plazemske koncentracije ubikinona in ubikinola po odmerjanju 100 mg trikrat dnevno, so ugotovili, da je bila plazemska koncentracija CoQ10 pri posameznikih, ki so prejemali ubikinol, dvakrat večja kot pri posameznikih, ki so prejemali ubikinon (5,2 mg/mL pri ubikinolni skupini v primerjavi z 2,5 mg/mL pri ubikinonski skupini). Več o raziskavah >>

Izdelku je dodan tudi D-limonen, ki še izboljša topnost in absorbcijo v črevesju in s tem zagotovi večjo biološko vrednost pripravka.


Priporočen dnevni odmerek: 1 kapsula, 1-krat dnevno, med obrokom.

Sestava: 1 kapsula
Ubikinol (Kaneka QH™) (reducirana oblika koencima Q10) 50 mg

Pakiranje 60 kapsul zadostuje za 60 dni.

OMEGA-3, 1000 mg, 30 kapsul

  • EPK in DHK imata vlogo pri delovanju srca. Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg EPK in DHK.
  • DHK ima vlogo pri ohranjanju vida in delovanju možganov. Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg DHK (3 kapsule).

Naravni koncentrat ribjega olja je izdelan pod strogim nadzorom kakovosti. Ne vsebuje potencialno škodljivih koncentracij onesnaževalcev (npr. živega srebra, težkih kovin, polikloriranih bifenilov, dioksina in drugih).


Kako jemati Omego-3?

Priporočen dnevni odmerek: 2 kapsuli, 1- do 2- krat dnevno, med obrokom.

Sestava: 2 kapsuli 4 kapsule
Koncentrat naravnega ribjega olja: 2000 mg 4000 mg
    od tega Omega-3 maščobne kisline:  
    Eikozapentaenojska kislina (EPK)   360 mg   720 mg
    Dokozaheksaenojska kislina (DHK)   240 mg   480 mg

Pakiranje 30 kapsul zadostuje za 7 do 15 dni.