V spletni lekarni pri Kranjskem orlu vas pozdravlja naša ekipa

Aboca Fitonasal

nosno pršilo 30ml

aboca2

Koncentrirano pršilo Fitonasal Spray je dekongestivno sredstvo, ki ščiti nosno sluznico in je namenjeno za uporabo v vseh primerih prehlada, alergij in na splošno ob prisotnosti težav z otekanjem in draženjem nosnih votlin, povezanih z akutnimi in kroničnimi težavami.

Preberi več ...
Oblika tekočina
Mesto uporabe nos
Učinkovito pri prehlad , zamašen nos
Ključna sestavina rastlinski izvleček
Namen lajšanje simptomov
  • 10,76
  • Redna cena
  • 11,96
  • , Vaš prihranek
  • -10,03%
Opis izdelka

Koncentrirano pršilo Fitonasal Spray je medicinski pripomoček, katerega učinkovitost je rezultat delovanja vseh sestavin formulacije. Med njimi je še posebej pomemben TANNISAL-FL, naravni molekularni kompleks, sestavljen iz tanina, flavonoidov in kamene soli, ki skupaj z rastlinskim glicerinom izdelku zagotavlja naslednje učinke:

1. nefarmakološki dekongestivni učinek zaradi:

lokalnega adstringentnega učinka, ki je rezultat nespecifičnega medsebojnega delovanja med izdelkom in beljakovinami, vključno z mediatorjem vnetja (vnetno beljakovino) bradikininom, ki je prisotna v nosnih tekočinah, saj omogoča njeno odstranjevanje.

uravnotežene in standardizirane osmolalnosti (750 mOsm/Kg), ki pomaga pri izločanju tekočin iz otečene sluznice, tako da utekočini sluz in olajša njegovo odstranjevanje, tudi s fizičnim izpiranjem nosne votline, brez povzročanja draženja in suhosti.

2. zaščitni učinek zaradi mukoadhezivnega in antioksidativnega delovanja, ki spodbujata ohranjanje celovitosti epitelijske pregrade in pospešujeta proces regeneracije sluznice.

 

Naravni aromi evkaliptusa in mete zagotavljata prijeten občutek svežine.

Koncentrirano pršilo Fitonasal Spray ne vsebuje dekongestivnih vazokonstriktorjev in zaradi svojega inovativnega nefarmakološkega načina delovanja ne povzroča zasvojenosti, ne suši nosne sluznice, ne draži in je primerno za pogosto uporabo v daljšem časovnem obdobju.

Ohranitev izdelka jamčita proizvodni postopek s sistemom sterilizacijske filtracije in pakiranje v mikrobiološko nadzorovanem okolju brez uporabe konzervansov.

 

NAMEN UPORABE:

Koncentrirano pršilo Fitonasal Spray je dekongestivno sredstvo, ki ščiti nosno sluznico in je namenjeno za uporabo v vseh primerih prehlada, alergij in na splošno ob prisotnosti težav z otekanjem in draženjem nosnih votlin, povezanih z akutnimi in kroničnimi težavami.

 

SESTAVINE:

TANNISAL-FL: standardiziran naravni molekularni kompleks, sestavljen iz frakcije tanina in flavonoidne frakcije (iz nepozebnika in timijana) ter kamene soli (mineralna sol, ki ni kemično obdelana). Voda, rastlinski glicerin, naravni okus evkaliptusa in naravna aroma mete.

Izdelek je 100% naraven in ne vsebuje konzervansov, emulgatorjev in drugih sintetičnih snovi.

 

INDIKACIJE:

Koncentrirano pršilo Fitonasal Spray je namenjeno za vse primere težav z otekanjem in draženjem nosnih votlin, ki jih povzroča prehlad kot tudi simptomi, podobni gripi ali alergijam (sezonskim in trajnim). Koristno je tudi ob simptomih, ki kažejo na prisotnost virusnega ali bakterijskega rinosinusitisa ter rinitisa mehansko-obstruktivnega vzroka (deviacija nosnega septuma). Zaradi njegovih značilnosti je uporaba izdelka primerna tako za pogosto kot dolgotrajno uporabo. Izdelek je primeren za uporabo od 6. leta starosti.

 

ODMERJANJE GLEDE NA STAROST IN NAČIN UPORABE:

Odmerjanje za odrasle in otroke nad 12 let: brizgnite 2 razpršitvi v vsako nosnico, izpihajte nos in ponovite uporabo.

Odmerjanje za otroke od 6 do 12 let: brizgnite 1 razpršitev v vsako nosnico, izpihajte nos in ponovite uporabo.

 

Po vsaki uporabi razpršilec očistite s čisto vlažno krpo in ga previdno osušite.

Priporočamo, da koncentrirano pršilo Fitonasal Spray uporabite večkrat čez dan, tudi v krajših presledkih, in uporabo ponovite pred spanjem.

 

OPOZORILA:

Ne uporabljajte, če ste preobčutljivi ali alergični na eno ali več sestavin. Aplikacija samo skozi nos. Preprečite stik z očmi; v primeru stika jih sperite z vodo.

Če se težave ne prenehajo, se posvetujte z zdravnikom.

Glejte rok uporabnosti, ki je natisnjen na embalaži. Izdelka ne uporabljajte po pretečenem roku uporabnosti.

Datum izteka roka uporabe, ki je odtisnjen na embalaži, ostane nespremenjen tudi po prvi uporabi.