V spletni lekarni pri Kranjskem orlu vas pozdravlja naša ekipa

PROLACSAN tablete za ustno floro

30 tablet

prolacsan1

ProlacSan je razvit posebej za uporabo v zobozdravstvu in ponuja nov način nadomestitve škodljivih bakterij v ustni votlini s koristnimi. Sestavljen je iz milijard koristnih bakterij, ki izboljšujejo bakterijsko floro v ustih.

 

 

Preberi več ...
Oblika pastila
Ključna sestavina mlečno-kislinske bakterije
  • 22,42
  • Redna cena
  • 23,11
  • , Vaš prihranek
  • -2,99%
Opis izdelka

Povečanje števila koristnih bakterij v ustni votlini s probiotikom je dobra ideja, če:
    • Vam zobozdravnik / higienik pove, da so vaši obzobni žepi globlji, kot je običajno.
    • Opazite krvavitev dlesni med ščetkanjem ali splakovanjem, kar je značilen znak gingivitisa.
    • Ste diabetik, se zdravite z zdravili, ki kot stranski učinek povzročajo spremembo ustne flore (npr. suha usta) ali imate drugo kronično bolezen, ki učinkuje na floro v vaši ustni votlini.
    • Imate slab zadah.
    • Kadite.

 

Bakterije v ustni votlini

V vaši ustni votlini obstaja na stotine različnih bakterij. Večino sestavljajo koristne bakterije, ki ohranjajo zdravo okolje in zavirajo število škodljivih bakterij. Največ patogenih bakterij je anaerobnih, ki živijo v globokih delih obzobnih žepov in v razpokah na površini hrbtne strani jezika ter proizvajajo komponente žvepla, ki povzroča slab zadah. Le te povzročajo tudi vnetje, ki lahko uniči podporno tkivo zoba, če se ne zdravi in sčasoma lahko zob postane majav, kar vodi v parodontozo.

Kako probiotik deluje?

Obstajajo najmanj 3 mehanizmi, opisani v znanstveni literaturi:
    1.  Koristne bakterije izpodrivajo škodljive in krepijo “dobro ekipo”.
    2.  Koristne bakterije sproščajo snovi, ki zavirajo ali so smrtonosne za škodljive bakterije.
    3.  Koristne bakterije zmanjšujejo vnetni odziv v okoliškem tkivu.

ProlacSan® v pastilah vam je na voljo, da lahko doma sami izboljšate stanje v ustni votlini. V ustih raztopite eno pastilo zjutraj ali zvečer po umivanju zob, nakar pol ure ne jeste in ne pijete. Pastile je priporočljivo jemati 3 mesece. Ob jemanju pastil se odsvetuje uporaba ustnih vodic.

Kaj še lahko storite?

Vprašajte svojega zobozdravnika za več informacij.

Vsebnost:

Ena pastila vsebuje 1,2 x 109 cfu Lactobacillus brevis (7480 CECT) in Lactobacillus plantarum (7481 CECT).Okus mete, sladilo sorbitol.

Sestavine: 

polnilno sredstvo (Sorbitl), AB-Dentis (Lactobacillus plantarum in Lactobacillus brevis), stabilizator (guar gumi), aroma mete, vlažilno sredstvo (hidrogenirano olje iz semen bombaževca). Dnevni odmerek vsebuje 62,5mg Lactobacillus plantarum in 62,5mg Lactobacillus brevis.

Opozorilo:

Izdelek ni nadomestilo za raznovrstno in uranoteženo prehran ter zdrav način življenja. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Za uporabo med nosečnostjo ali pri otrocih do 12 mesecev se posvetujte z zdravnikom.

Proizvajalec: 

CMS Dental A/S, Danska