V spletni lekarni pri Kranjskem orlu vas pozdravlja naša ekipa

Bepanthen krema 30g

pakiranje 30 g

BAYER019

Zdravilo Bepanthen krema uporabljamo za nego suhe, hrapave ali razpokane kože, zdravljenje vnetih in razpokanih prsnih bradavic, nego dojenčka, pospeševanje celjenja manjših poškodb ter nego kože med prekinitvijo terapije s kortikosteroidi.

Preberi več ...
Oblika krema
Mesto uporabe telo , obraz , roke
Učinkovito pri rdeča koža , suha koža
Ključna sestavina vitamini
Namen vlaženje , nega
  • Redna cena
  • 7,07
Opis izdelka

Zdravilo Bepanthen mazilo vsebuje dekspantenol, ki se po nanosu z lahkoto in hitro absorbira. Dekspantenol se v kožnih celicah pretvori v pantotensko kislino (vitamin B5), ki vstopa v sestavo koencima A in tako bistveno vpliva na tvorbo in obnovo epitelija. Spodbuja celično mitozo, pomaga pri tvorbi kolagenskih vlaken, pospešuje celjenje ran ter blaži vnetja. Bepanthen mazilo je izrazito mastno, zato po nanosu preprečuje stik zdravljene površine z vodo (ali sečem). Priporočamo ga predvsem za nanašanje na neporaščeno kožo, ker ima za razliko od kreme Bepanthen večjo viskoznost in ga zato teže nanašamo na kožo. 

Zdravilo Bepanthen mazilo uporabljamo za:

  • nego suhe, hrapave ali razpokane kože,
  • nego dojk med dojenjem, zdravljenje vnetih in razpokanih prsnih bradavic,
  • nego dojenčka; za preprečevanje in zdravljenje pleničnega izpuščaja,
  • pospeševanje celjenja in epitelizacije manjših poškodb (npr. manjše opekline in odrgnine), vzdražene kože (npr. po radioterapiji, fototerapiji ali izpostavljanju UV žarkom), kroničnih razjed in
  • preležanin, analnih fisur, kožnih presadkov in erozije materničnega vratu,
  • nego kože med prekinitvijo terapije s kortikosteroidi in po njej.


Nosečnost in dojenje
Zdravilo Bepanthen mazilo lahko uporabljate med nosečnostjo in dojenjem.

Pomembne informacije o zdravilu
Za inficirane rane uporabljajte zdravilo Bepanthen plus krema.
Za vlažne kožne poškodbe, za nezaščitene predele (npr. obraz), za poraščeno kožo priporočamo kremo Bepanthen, ker ima lahko in hitro penetrirajočo formulacijo. 
Losjon Bepanthen je zaradi lahke mazljivosti priporočljiv zlasti za nego velikih površin kože. 

Odmerjanje zdravila in način uporabe
Nega suhe, hrapave ali razpokane kože: Bepanthen mazilo nanašajte v tankem sloju enkrat ali večkrat na dan oziroma kolikor je potrebno.
Nega dojk med dojenjem: Bepanthen mazilo nanesite na prsne bradavice po vsakem dojenju.
Nega dojenčka: Bepanthen mazilo nanašajte dojenčkom pri vsakem previjanju na dobro umite in osušene predele, ki so pordeli ali prizadeti zaradi pleničnih izpuščajev.
Pospeševanje celjenja in epitelizacija manjših poškodb: Bepanthen mazilo nanesite enkrat ali večkrat na dan oziroma po zdravnikovem navodilu.
Zdravljenje poškodovane cervikalne sluznice: Bepanthen mazilo nanesite enkrat ali večkrat na dan po zdravnikovem navodilu

Pakiranje 30g

 

Navodilo za uporabo