V spletni lekarni pri Kranjskem orlu vas pozdravlja naša ekipa

Elevit Pronatal

pakiranje 30 filmsko obloženih tablet

BAYER033

ELEVIT Pronatal se uporablja za preprečevanje ali izboljšanje motenj zaradi porušenega ravnotežja ali pomanjkanja vitaminov ali mineralov. Lahko se jih uporablja pred nosečnostjo, med nosečnostjo in po nosečnosti (doječe matere).

Preberi več ...
Oblika tableta
Mesto uporabe za uživanje
Ključna sestavina minerali , vitamini
Namen preventiva , kurativa
  • Redna cena
  • 15,82
Opis izdelka

Kaj je zdravilo Elevit Pronatal in za kaj ga uporabljamo?

ELEVIT Pronatal je zdravilo, ki vsebuje vitamine, minerale in elemente v sledovih. ELEVIT Pronatal se uporablja za preprečevanje ali izboljšanje motenj zaradi porušenega ravnotežja ali pomanjkanja vitaminov ali mineralov med nosečnostjo in dojenjem. Vitamini, minerali in elementi v sledovih so nujno potrebna hranila.

Telo jih samo ne more proizvajati, zato jih mora dobiti s hrano. Te snovi so nujno potrebne za življenje (dihanje, prebava, proizvajanje energije, razmnoževanje, rast), hkrati pa so tudi sestavni del številnih tkiv in organov.

Elevit za nosečnice in dojenje
Nosečnice in ženske, ki dojijo, potrebujejo znatno več vitaminov, mineralov in elementov v sledovih kot ženske, ki niso noseče, saj morajo noseče ženske zagotoviti hrano ne samo za svoje telo, ampak tudi za otroka. Nosečnice in ženske, ki dojijo in ne kadijo ter ne uživajo alkohola, z uravnoteženo prehrano običajno dobijo dovolj vitaminov, mineralov in elementov v sledovih. Elevit doda potrebna hranila v prehrano nosečnic in doječih mater.

Kljub temu pa jim med nosečnostjo in dojenjem teh snovi lahko začne primanjkovati. Pogosto bruhanje na začetku nosečnosti je na primer lahko vzrok za pomanjkanje nujno potrebnih hranil.

Ali se lahko jemlje Elevit pred nosečnostjo?

Med pripravami za zanositev, se priporoča, da tako bodoča mater kot tudi bodoči oče uživata zdravo in uravnovešeno prehrano in se izzogibata negativnemu življenjskemu slogu (kajenje, alkohol).

Kakor v vseh obdobjih našega življenja, se tudi v času pred nosečnostjo priporoča uživanje zadovoljšnje količine vitaminov, mineralov in elementov v sledeh. Elevit Pronatal kapsule vsebujejo vse troje in jih je moč uporabiti za podporo pri nadomeščanju potreb po vitaminih, mineralih in elementov v sledeh. 

Posledice pomanjkanja potrebnih hranil:
Posledice pomanjkanja so lahko: anemija in utrujenost pri materi, pri otroku pa počasnejša rast ter spremembe na koži in sluznici. Filmsko obložene tablete ELEVIT Pronatal so bile izdelane posebej za nosečnice in ženske, ki dojijo. Vsebujejo nujno potrebna hranila, ki so potrebna med nosečnostjo in dojenjem, ter tako preprečujejo primanjkljaj teh snovi pri materi in otroku.

Jemanje drugih zdravil:
Zdravila Elevit Pronatal ne smete jemati skupaj z drugimi zdravili, ki vsebujejo vitamin A in/ali vitamin D, saj se tako prepreči zaužitje prevelikih odmerkov teh vitaminov. Veliki odmerki vitamina A in D v dolgem časovnem obdobju lahko povzročijo hipervitaminozo.
Zdravilo ELEVIT Pronatal morate vzeti 2 uri pred zaužitjem tetraciklinov (vrsta antibiotikov) oziroma 2 uri po njem. 
Od zaužitja antacidov (zdravila za zgago) do zaužitja zdravila ELEVIT Pronatal morajo miniti 3 ure.

Nosečnost in dojenje
Zdravilo ELEVIT Pronatal je izdelano posebej za nosečnice in ženske, ki dojijo. Nosečnice in ženske, ki ne jemljejo kontracepcijskih sredstev, dnevnega odmerka 5000 i.e. retinola (vitamin A) in 600 i.e. holekalciferola (vitamin D3) ne smejo preseči, saj obstaja nevarnost malformacije pri otroku – tudi v obdobju dojenja.

Pomembne informacije o zdravilu
Veliki odmerki železa so lahko škodljivi. 
Folna kislina, vitamin B12 in železo lahko prikrijejo določene oblike anemije. 
To zdravilo ne vsebuje joda. Zagotoviti je treba ustrezen dodatek joda.

Sestava Elevit Pronatal tablet:

Vitamini  v eni tableti
Vitamin A 3600 IE (1080 mcg)
Vitamin B1 1,6 mg
Vitamin B2 1,8 mg
Vitamin B6 2,6 mg
Vitamin B12 4,0 µg
Vitamin C 100 mg
Vitamin D3 500 IE
Vitamin E 15 mg
Biotin 0,2 mg
Folna kislina 0,8 mg
Nicotinamid 19 mg
Pantotenska kislina 10 mg
Mineralne snovi  
Kalcij 125 mg
Magnezij 100 mg
Fosfor 125 mg
Elementi v sledovih  
Železo 60 mg
Baker 1 mg
Mangan 1 mg
Cink 7,5 mg

Odmerjanje zdravila
Odrasli: Na dan zaužijte eno tableto s kozarcem vode (0,25 l), najbolje med jedjo.

Način uporabe zdravila
V primeru jutranje slabosti priporočamo, da tableto vzamete opoldne ali zvečer. 
Priporočljivo je, da zdravilo ELEVIT Pronatal jemljete en mesec, preden zanosite (oziroma če nameravate zanositi), ves čas med nosečnostjo in dokler ne nehate dojiti.

 

Elevit Pronatal navodila