V spletni lekarni pri Kranjskem orlu vas pozdravlja naša ekipa

Rennie

pakiranje 24 žvečljivih tablet

BAYER044

Zdravilo Rennie se uporablja za simptomatsko zdravljenje težav, ki jih povzročata vračanje želodčne vsebine nazaj v požiralnik in nenormalna kislost želodčne vsebine.

Preberi več ...
Oblika žvečljiva tableta
Mesto uporabe prebavila
Učinkovito pri zgaga
Ključna sestavina hidrotalcit
Namen kurativa , lajšanje simptomov
  • Redna cena
  • 7,50
Opis izdelka

Kaj je zdravilo in za kaj ga uporabljamo
Zdravilo Rennie vsebuje zdravilni učinkovini kalcijev karbonat in težki magnezijev subkarbonat, ki spadata v skupino zdravil, imenovano antacidi. Zdravilo deluje tako, da zmanjšuje kislost želodčnega soka.
Zdravilo Rennie se uporablja za simptomatsko zdravljenje težav, ki jih povzročata vračanje želodčne vsebine nazaj v požiralnik (gastroezofagealni refluks) in nenormalna kislost želodčne vsebine (hiperacidnost), na primer vračanje želodčne vsebine nazaj v usta (regurgitacija), zgaga in epizodne bolečine v želodcu.

Zdravila ne uporabljajte

  • če imate povečano koncentracijo kalcija v krvi (hiperkalciemijo) ali bolezensko stanje, ki lahko vodi do takega pojava (npr. povečano delovanje obščitnične žleze, preveč vitamina D v telesu, določene rakave bolezni) ali oboje,
  • če imate hudo okvaro ledvic,
  • če imate ledvične kamne, ki vsebujejo kalcijeve soli.
  • Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila

Če imate okvaro ledvic, se pred zdravljenjem z zdravilom posvetujte s svojim zdravnikom.

Jemanje drugih zdravil
Zaradi možnih vplivov na prehajanje drugih zdravil iz prebavil v kri, hkratno jemanje zdravila Rennie in drugih zdravil ni priporočljivo. Če jemljete tudi druga zdravila, naj bo med zaužitim odmerkom drugega zdravila in odmerkom zdravila Rennie, časovni presledek 1 do 2 uri.

Nosečnost in dojenje
Zdravilo se lahko jemlje v obdobju nosečnosti in dojenja, če je jemanje skladno s temi navodili. Če ste noseči ali dojite, se izogibajte dolgotrajnemu jemanju velikih odmerkov.

Pomembne informacije o zdravilu
Uporaba zdravila Rennie ni primerna pri otrocih, mlajših od 12 let.

Odmerjanje zdravila
Odrasli in mladostniki, starejši od 12 let: Vzemite 1 do 2 tableti. V primeru zgage ali bolečin lahko vzamete še 1 do 2 tableti. Največji dnevni odmerek je 11 tablet.

Način uporabe zdravila
Tableto posesajte ali prežvečite. Zdravilo vzemite eno uro po jedi in pred spanjem. Ne jemljite zdravila Rennie skupaj z večjimi količinami mleka in mlečnih izdelkov.
Če se stanje po jemanju zdravila v 14 dneh ne izboljša ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom.

 

Navodila za uporabo