V spletni lekarni pri Kranjskem orlu vas pozdravlja naša ekipa

Aboca Neobianacid

14 / 45 žvečljivih tablet

aboca1

NeoBianacid proti želodčni kislini in refluksu je medicinski pripomoček na osnovi rastlinskih molekularnih kompleksov in mineralov, ki ščiti in pomirja sluznico želodca in požiralnika ter hitro deluje proti zgagi, bolečini in občutku kisline oziroma značilnim simptomom razdražene in vnete sluznice. NeoBianacid proti želodčni kislini in refluksu je 100% naraven izdelek ekološke pridelave brez glutena in s prijetnim okusom.

Preberi več ...
Oblika žvečljiva tableta
Mesto uporabe za uživanje
Učinkovito pri zgaga
Ključna sestavina rastlinski izvleček
Namen kurativa , lajšanje simptomov
  • 6,33
  • Redna cena
  • 6,66
  • , Vaš prihranek
  • -4,95%
Opis izdelka

NeoBianacid proti želodčni kislini in refluksu oblikuje oblogo s pregradnim učinkom na sluznici, s čimer jo zaščiti pred stikom z želodčnimi sokovi in dražečimi snovmi. NeoBianacid proti želodčni kislini in refluksu vsebuje Poliprotect®, molekularni kompleks, plod raziskav podjetja Aboca, ki zahvaljujoč svojim mukoadhezivnim lastnostim poustvari zaščitno delovanje fiziološke sluzi. Delovanje kompleksa Poliprotect® izhaja iz sinergije med polisaharidno komponento (molekulska masa > 20.000 daltonov), ki ima visoko afiniteto za sluznico, in mineralno komponento (Limestone in Nahcolite). Delovanje kompleksa Poliprotect® dopolnjujejo antioksidantne lastnosti flavonoidne komponente, ki deluje proti draženju zaradi prostih radikalov.

 

INDIKACIJE: 

NeoBianacid proti želodčni kislini in refluksu je namenjen zdravljenju težav, povezanih z želodčno kislino, kot so zgaga, bolečina, gastroezofagealni refluks in gastritis. Primeren je tudi za zdravljenje simptomov, povezanih s slabo prebavo v želodcu (dispepsija), kot so zgaga in težek občutek v želodcu ter napihnjenost. NeoBianacid proti želodčni kislini in refluksu je lahko koristen za preprečevanje razmer, ki lahko povzročijo draženje sluznice (uživanje protivnetnih/protibolečinskih nesteroidnih zdravil, obdobja psihofizične obremenitve, menjave letnih časov, nepravilna prehrana in življenjski slog).

Izdelek je primeren tudi za uporabo med nosečnostjo in dojenjem ter za otroke, starejše od 6 let.

 

UPORABA SKUPAJ Z ZDRAVILI: 

NeoBianacid proti želodčni kislini in refluksu lahko zaradi njegovega mehanizma delovanja uporabljate v kombinaciji z zaviralci protonske črpalke in antagonisti histaminskih receptorjev H2, kot tudi v času začasne prekinitve zdravljenja, v skladu z navodili zdravnika.

 

SESTAVINE: 

Poliprotect®: Sinergični molekularni kompleks polisaharidov*, ki se pridobivajo iz aloe vere (Aloe vera), gozdnega slezenovca (Malva sylvestris) in navadnega sleza (Althaea officinalis) ter naravnih mineralov Limestone in Nahcolite

Vsebnost polisaharidov (molekulska masa > 20.000 daltonov) ≥ 7,6% (40 mg na tableto)

Flavonoidna frakcija*, ki se pridobiva iz prave kamilice (Matricaria recutita) in golostebelnega sladkega korena (Glycyrrhiza glabra)

VSEBUJE TUDI: trsni sladkor*, arabski gumi, naravno aromo mete.

*Sestavina, pridobljena z ekološko kmetijsko pridelavo.

 

ODMERJANJE IN NAČIN UPORABE:  

Po potrebi vzemite eno tableto in počakajte, da se počasi raztopi v ustih.

V primeru gastroezofagealnega refluksa svetujemo eno tableto po glavnih obrokih in eno zvečer pred spanjem.

V primeru zgage in težkega občutka v želodcu, ki sta povezana s slabo prebavo v želodcu (dispepsija), svetujemo eno tableto po obroku.

V vsakem primeru lahko, če je potrebno, tableto vzamete večkrat na dan, tudi v kratkih presledkih.

Izdelek je primeren tudi za otroke od 6. leta starosti, za katere velja enako odmerjanje.

Izdelek je primeren tudi za dolgotrajno uporabo.

Svetujemo, da izdelek uporabite v roku 6 mesecev po odprtju stekleničke

 

OPOZORILA:

Ne uporabljajte, če ste preobčutljivi ali alergični na eno ali več sestavin. Če simptomi ne prenehajo, se posvetujte z zdravnikom. Izdelek vzemite vsaj dve uri pred ali po zaužitju zdravil, zlasti tetraciklinov. Vsebnost glicirizina zaradi prisotnosti sladkega korena je nižja od tiste, ki bi lahko povzročila morebitno povečanje krvnega tlaka. vHranite v hladnem in suhem prostoru, stran od virov toplote in zaščiteno pred svetlobo. Hranite izven dosega otrok. Datum izteka roka uporabnosti velja za nepoškodovan/neodprt in pravilno shranjen izdelek. Izdelka ne uporabljajte po pretečenem roku uporabnosti.